Transitie van AWBZ naar WMO, dagbesteding en vervoer

Symposium:

Transitie van AWBZ naar WMO, dagbesteding en vervoer

3 april 2014, Landgoed Groenhoven te Bruchem

Vanaf 2015 gaan gemeenten taken uitvoeren die nu nog onder de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) vallen. Als gevolg hiervan wordt uw organisatie geconfronteerd met veranderingen in de bekostigingstructuur. Een aantal taken, gaan samen met de bekostiging over naar de gemeenten, zoals vastgelegd in de wet WMO. Deze verandering betekent echter in de meeste gevallen ook een bezuiniging, zoals dat zeker het geval is bij het vervoer van uw cliënten naar dagbesteding, werk, etc.

Hoe gaat u om met de veranderingen en is uw organisatie in staat om de forse bezuinigingen op dit gebied het hoofd te bieden? Over deze problematiek handelt het symposium “Transitie van AWBZ naar WMO, dagbesteding en vervoer”. We kijken naar de inhoud van de wet en de veranderingen als gevolg hiervan voor uw organisatie.

Vervolgens nemen we de bij vele instellingen grootste kostenpost op de crediteuren rekeninIMG_8202SmallsRGBg als voorbeeld: Het cliëntenvervoer. Stap voor stap analyseren we met u welke organisatorische maatregelen u kunt treffen om uw kosten in het vervoer te reduceren door uw dagbesteding slimmer in te richten. Vervolgens kijken we samen met u naar de markt en naar de mogelijkheden die vervoerders u kunnen bieden om grip op de kosten te krijgen en te houden. Om dit te verlevendigen zullen we een case behandelen die u inzicht geeft in de praktische uitvoering van een project.

Ook zullen we een vertegenwoordiger van een gemeente aan het woord laten, die u inzicht geeft in hoe gemeenten omgaan met de WMO, hoe zij deze interpreteren en vooral wat ze van zorginstellingen verwachten.

IMG_8245SmallsRGB

Na afloop van de bijeenkomst kunt u onder het genot van een drankje informeel met elkaar of met de sprekers in gesprek gaan.

Wordt ook u geconfronteerd met veranderingen en bezuinigingen, dan is dit symposium voor u een must. In een halve dag brengen wij u op de hoogte van de meest essentiële veranderingen en de gevolgen hiervan voor uw organisatie. Daarnaast geven we u concrete handvatten om gericht uw kostenreductie aan te pakken. Kortom, schrijf nu in en kom op 3 april naar Landgoed Groenhoven in Bruchem (bij Zaltbommel).Groenhoven

In deze mooie omgeving kunt u zich in alle rust verdiepen in deze materie. Uw inschrijving betaalt zich zeker terug!

Programma

12.30 uur      Broodjeslunch

13.30 uur      Opening door dagvoorzitter                      Rob Wolfs, Delfair BV

13.40 uur      Transitie van AWBZ naar WMO                Patrick van Erp, Ponthus BV

14.05 uur      De gevolgen voor uw cliëntenvervoer    Rob Christiaanse, Nyenrode

14.50 uur      koffiepauze

15.10 uur      Kostenbeheersing in het vervoer            Jos Poortinga, Munckhof BV

15.55 uur      Een praktijkcase                                         Caroline Schipper, Lunet zorg

16.40 uur      De visie van de gemeente                        Wethouder, gemeente …

17.25 uur      Forumdiscussie

18.00 uur      afsluiting met borrel

19.00 uur      sluiting van de dag.

Deelname kosten € 95 pp excl. BTW, inclusief lunch, borrel en handouts.

Datum 3 april 2014
Landgoed Groenhoven, Dorpsstraat 6, 5314 AE Bruchem

Inschrijven:  meld u aan via het formulier op de contactpagina

IMG_9962SmallsRGB